Ohita navigaatio

Herrankukkarossa 13.8.2022

Korona aiheutti muutaman välivuoden Herätyspäivien järjestämisessä, mutta nyt elokuun aurinkoisena lauantaina viitisenkymmentä OAJ Varsinais-Suomen aktiivia kokoontui Herätyspäiville Rymättylän Herrankukkaron merellisiin maisemiin. Herrankukkaro on alkujaan vanha kalastajakylä ja sen pystyy vieläkin aistimaan.

Päivän aloitti alueyhdistyksen puheenjohtaja Merja Alitalo tervehdyksellään ja sen jälkeen kuudestatoista paikallisyhdistyksestä edustajat kertoivat oman yhdistyksensä ajankohtaista asioista.

Sisäilmaongelmat ja opettajien rekrytointi olivat monen huolena ja erityisen ajankohtaisia alueellamme. Alueella on pulaa, paitsi pätevistä varhaiskasvatuksen opettajista, myös luokanopettajista ja erityisopettajista. Alueellamme on 23 yhdistystä, joten isosti oli aktiiveja päässyt paikalle. Osallistujia oli kaikista opettajaryhmistä varhaiskasvatuksesta yliopistoon.

 

Aamupäivän osio lounaaseen asti oli varattu OAJ:n neuvottelupäällikkö Markku Perttuselle, joka kertoi sopimukseen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Hän totesi, että Ukrainan sodan myötä syntynyt inflaatio tulee sopimuksesta huolimatta vaikuttamaan elintasoon. Markku taustoitti hyvin sopimuksia ja niiden syntymiseen vaikuttavia tekijöitä. Keskustelua herätti myös sopimuksessa oleva järjestelyerien jakaminen.

Oaj:n neuvottelupäällikkö Markku Perttunen ja ajankohtaiset edunvalvonta-asiat.

Markun esityksen jälkeen itse isäntien isäntä, Pentti-Oskari Kangas tuli paikalle kertomaan Herrankukkarosta, sen historiasta ja miten paikka on saanut nimensä. Sanonta ”herran kukkarossa” merkitsee ”olla hyvässä turvassa” ja sanonta tulee Raamatusta. Sellainen olo tulikin, kun paikkaan saapui, olo oli hyvä ja turvallinen.

Paikan isäntä Pentti-Oskari Kangas sai OAJ:n kultaisen, Kulttuurin Hyväksi – mitalin vuonna 2021.

 

Iltapäivällä oli osallistujilla mahdollisuus lähteä rysäveneretkelle pirtukuninkaan kätköluolille. Tulipahan maasaunakin koettua.

Rysäveneretki alkamassa.

 

Herätyspäivien parasta antia, luentojen lisäksi, on yhdessäolo, verkostoituminen ja toisilta oppiminen.

Keskusteluja käytiin monista eri ajankohtaisista asioista ja seminaaripäivä saaristossa aktiiviteettien kera oli hieno. Päivään mahtui paljon iloa ja naurua, asioita joita me kaikki tarvitsemme.

 

Lämmin kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte päivään ja voimia työvuoteen kaikille jäsenillemme!

 

Maijumarjut Polviander

Alueasiantuntija

OAJ Varsinais-Suomi

 

Tapahtumat

Tapahtuma | 7.12.2023

Järjestötoimikunnan kokous

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n.