Ohita navigaatio

Vuosi alueasiamiehenä

Vuosi alueasiamiehenä

Keväällä 2019 vaihtui iso osa OAJ Varsinais-Suomen alueyhdistyksen hallituksesta, taloudenhoitaja, puheenjohtaja ja alueasiamies. Vaikka sain edeltäjältäni briiffauksen tehtävään, tuli paljon uutta vastaan. Lisäksi painoi se, etten itsekään tiennyt, mitä alueasiamieheltä odotetaan. Jokaisen alueasiamiehen tulee kuitenkin itse luoda toimenkuvansa tiettyjen reunaehtojen mukaisesti. Pitää myös hyväksyä se tosiasia, ettei kaikkien toiveisiin voi, eikä pidäkään vastata, vaan pitää kirkkaana mielessä,mitä OAJ ry on linjannut tehtäviksi. Olen toiminut nyt vähän toista vuotta alueasiamiehenä ja pikkuhiljaa alkaa työnkuva selkiintymään.

Olin todella innoissani aloittaessani tehtävää. Syksyyn mahtui monia kivoja kohtaamisia ja uusiin asioihin perehtymistä. Minulla oli myös ajatuksia siitä, miten alueasiamiehen toimintaa voisi entisestään kehittää. Sitten tuli koronakevät,  joka pysäytti kaiken. Tavallaan siinä oli se hyvä puoli, että se antoi myös aikaa miettiä, pohtia ja kehitellä ajatuksia.

Alueyhdistyksen toimintaa ollaan uudistamassa ja samalla pitää myös miettiä alueasiamiehen tehtävänkuvaa. Kaikki rakentavat ehdotukset otan ilolla vastaan.

Jäsenelle kaikkein tärkein on kuitenkin se oma paikallisyhdistys ja siten alueyhdistys näyttäytyy yksittäiselle jäsenelle kaukaiselta.  Alueyhdistyksen toiminnan uudistamisella pyritään tuomaan alueyhdistys lähemmäs jäsenistöä.

Pohjalaiset sanovat, että hyvää tehdään, mutta primaa pukkaa tulemaan. Siihen on hyvä pyrkiä.

Voimia syksyyn, ollaan yhteydessä.

Maijumarjut Polviander
OAJ Varsinais-Suomen alueyhdistyksen alueasiamies

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n.